Slik blir du bærekraftig på jobb

Hva kan du gjøre for å jobbe mer miljøvennlig?

Det er ofte mye forbruk og avfall knyttet til en arbeidsplass. Uansett hvor stor eller liten arbeidsplass du har finnes det flere grep du kan ta for å gjøre denne mer bærekraftig og miljøvennlig. Det vil kjennes som du oppnår noe viktig når du lykkes med redusere forbruket ditt av elektrisitet og øke gjenbruket. The Daily Energy Report anbefaler at man skryter av mennesker som gjør arbeidsplassen sin mer miljøvennlig, eller spør sine kolleger om råd for å nå det samme målet. Under følger noen tips.

  1. Les ting på PC-en din istedenfor å printe det ut. The Evironmental Protection Agency sier at en ansatt gjennomsnittlig bruker rundt 10.000 papirark i året. Om du motstår fristelsen og unngår å printe ut alt du vil lese så vil du spare masse papir. Papiravfall samler seg fort opp uten at man legger merke til det. Sørg for at pc-skjermen din er stilt slik at det ikke er gjenskinn eller annet som gjør det vanskelig å lese.
  2. Start et resirkuleringsprogram på jobben. Dette er en god og enkel måte å redusere avfall og gjøre arbeidsplassen mer miljøvennlig. Hør med din lokale kommune om hvordan du får resirkulerings-bøtter, vanligvis har kommunen søppelbøtter i ulike farger for hvert materiale. Informer dine kolleger om detaljene, for eksempel hva som skal kastes hvor.
  3. Bruk effektiv belysning. Konserver energi ved å installere sparelyspærer. Disse er mer miljøvennlige Disse lyspærene er miljøvennlige, sparer energi og varer lengre.
  4. Slå av kontorutstyr. Det finnes svært mye kontorutstyr som man glemmer å slå av når dagen avsluttes. Prøv å husk å slå av printere, faksmaskiner, PC-er og andre maskiner hver dag når du går fra jobb. University of Nebraska-Lincoln mener at man kan kutte forbruket av elektrisitet med 65 prosent bare ved å slå av printere på slutten av dagen. Om det er mulig, bruk laptop istedenfor stasjonær-pc siden disse bruker mindre strøm.

Hva kan sjefer og eiere gjøre?

Kommersielle og industrielle bygninger har en sterk påvirkning på miljøet vårt, mye av dette skyldes det faktum at det er mye energi og ressurser som blir brukt av flere hundre, eller flere tusen, ansatte i et relativt lite område.

De som eier disse bygningene og sjefene for selskapene har mange muligheter for å minimere forbruket og påvirkningen på miljøet.

Nedenfor følger noen tips.

  1. Sett mål for bedriften. Sett deg mål som kan måles av eksterne og interne instanser. For eksempel utslipp av CO2, NO og SO, hvor mange skadelige partikler som blir sluppet løs, vannkvalitet, søppelflyt, trygghet, redusere utslippene til underleverandører og forsøk å kjøp miljøvennlige produkter.
  2. Konserver vann. Installer hands-free kraner og automatiske spylere på toalettene. bruk dryppvanning istedenfor sprinklere. 70 prosent av vannet som blir sprinklet forsvinner ofte gjennom diffusjon og fordamping. Erstatt planter som blomstrer årlig med planter som holder i flere år.
  3. Søppelhåndtering. Reduser, gjenbruk og resirkulering. Det er stadig vekk flere materialer som kan resirkuleres og ditt vanlige søppel burde nå for det meste bestå av matavfall. Når du sitter i kantina, prøv å bruk bestikk som kan vaskes, og ikke plastbestikk. Pakk matpakken i nedbrytbare poser.
  4. Gjør målinger. Sett deg mål, og mål fremgangen. Det kan ta noen tid før du ser fremgangen i tall. Sjekk regningene dine nøye og se om du finner anomalier som kan rettes opp i eller endres. Om du får svært høye eller lave målinger bør du tenke på å justere noe. Følg med på hvor mange tonn med søppel bedriften kaster.  
  5. Kommunikasjon. Fortell dine leieboere og ansatte hvilke mål du har satt deg og hvordan de kan bidra. Forklar programmene dine nøye. Spør om råd og tips. Gjør det klart at deres deltakelse er viktig.
Privacy Policy